Hampaiden valkaisu

Hampaiden värjääntymistä aiheuttavat mm. tupakka, kahvi, tee ja punaviini. Hampaat voivat olla värjääntyneet jo kehittyessäänkin, sillä tetrasykliini, juomaveden korkea fluoripitoisuus, juurihoito tai tapaturma voivat olla hampaiden laikullisuuden ja värjäytymisen aiheuttajia.

  • Hampaita voidaan valkaista vastaanotolla tai kotona.
  • Valkaisuhoito tehdään aina hoidettuun hampaistoon eli ei saa olla ientulehdusta, hammaskiveä tai paikkaamattomia reikiä.
  • Valkaisua ei tehdä mielellään alle 18-vuotiaille eikä raskaana oleville tai imettäville.
  • Paikat, laminaatit tai kruunut eivät valkaistu.
  • Valkaisuprosessin aikana saattaa esiintyä vihlontaa.
  • Valkaisun lopputulos kestää n. 1,5-3 vuotta riippuen värjäävien tuotteiden käytöstä ja suuhygieniasta.

Kotivalkaisu
Käytössämme on karbamidiperoksidi, joka on hellävarainen valkaisuaine. Aluksi vastaanotolla otetaan jäljennökset hampaistosta ja hammaslaboratoriossa valmistetaan jäljennösten perusteella yksilölliset valkaisulusikat. Valmistus kestää reilun viikon. Lusikat sovitetaan vastaanotolla ja käydään valkaisuohjeet läpi huolellisesti.

Kotivalkaisupakettimme sisältää yksilölliset valkaisulusikat ylä- ja alaleukaan, valkaisuaineet, ohjeet suullisena ja kirjallisena, säilytysrasian sekä valkaisevan hammastahnan. Valkaisua tehdään öisin 8 h/yö, jolloin valkaisutulos saavutetaan 3-8 yön aikana tai päivisin 2 x 30 min ja haluttuun lopputulokseen päästään 8-12 päivän aikana. Lusikat kannattaa säilyttää mahdollista valkaisun uusimista varten.

Vastaanottovalkaisu
Vastaanottovalkaisu voidaan tehdä yksittäisille hampaille tai ylä- ja / tai alaleukaan hymyalueelle. Ikenille asetetaan suoja-aine ja valkaisuaine levitetään hampaistoon 3 x 15 min jaksoina valolla aktivoiden. Käyntiin varataan aikaa vähintään 1,5 tuntia. Valkaisun jälkeen käydään läpi kotihoito-ohjeet (kirjalliset mukaan) ja annetaan valkaiseva tahna mukaan. Vastaanottovalkaisua voidaan vielä jatkaa kotivalkaisulla tilanteen vaatiessa.